Παρέα με το μικρό Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ. 20 Ιανουαρίου 2014

       Κατά τη διάρκεια του Α΄ τριμήνου στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης ασχοληθήκαμε με το μικρό πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ. Πρόκειται για ένα συγκινητικό παραμύθι, μια ιστορία ιδιαίτερη και ξεχωριστή, μια ιστορία που μας ταξίδεψε σε ένα κόσμο παράξενο και διαφορετικό. Οι επιθυμίες του μικρού πρίγκηπα μας έκαναν να ξεχάσουμε για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα και το ψέμα και να συνειδητοποιήσουμε κάποια από τα σημαντικότερα αγαθά: την αγάπη και τη φιλία. Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και ενδιαφέρον την ιστορία αυτού του μικρού παιδιού με τα χρυσά μαλλιά που δεν καταλαβαίνει τον κόσμο των μεγάλων και δίνει ένα παράδειγμα, ένα αισιόδοξο μήνυμα. Υπάρχει μας λέει τρόπος σωτηρίας και διεξόδου  από  τη μοναξιά. Αν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ευθύνη απέναντι σε εκείνους που αγαπάς ή σε αγαπούν, αρκεί να ξέρεις να δημιουργείς δεσμούς ,να ημερώνεις και να ημερώνεσαι.

 Προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το μικρό παιδί με τις ιδιαίτερες και διαφορετικές αντιλήψεις χρειάστηκε να διαβάσουμε πολλά αποσπάσματα του βιβλίου, να παρακολουθήσουμε την αντίστοιχη ταινία ακόμη και να τραγουδήσουμε μαζί με το Μάριο Φραγκούλη για το μικρό πρίγκηπα. Το κάθε παιδί είδε με τα δικά του μάτια το μικρό πρίγκηπα  και τον πλανήτη του και το αποτύπωσε στο  χαρτί.

145678101112141516

 Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση του μικρού πρίγκηπα με τον πιλότο, με το τριαντάφυλλο αλλά κυρίως με την αλεπού. Σταθήκαμε στο μυστικό που εκμυστηρεύτηκε η αλεπού στο μικρό παιδί: «Μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς. Την ουσία τα μάτια δε τη βλέπουν» και  προσπαθήσαμε να τη ερμηνεύσουμε καθένας με το δικό τρόπο.

823451

Φτιάξαμε διαφορετικό εξώφυλλο.

Scan2345678Scan1

Κάναμε μικρές, ευχάριστες εργασίες όπως κρυπτόλεξα και αντιστοιχήσεις.

243

Και ολοκληρώσαμε το ταξίδι με το μικρό πρίγκηπα φτιάχνοντας κόμικς που ξετρέλαναν τα παιδιά.

61615

Είναι σίγουρο πως ο μικρός πρίγκηπας θα συνεχίσει να ζει σε κάθε τριαντάφυλλο της ψυχής μας. Και όσο θα το ποτίζουμε αυτό θα ανθίζει. Όσο θα το εγκαταλείπουμε αυτό θα μαραίνεται.

This entry was posted in Β΄ τάξη σχολ. έτος 2014-15. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>