Το παγωτό της Γ΄ Τάξης

Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης παρασκεύασαν σπιτικό παγωτό και κέρασαν όλα τα παιδιά του Σχολείου. Η κουζίνα γέμισε μυρωδιές από βανίλια και η αυλή πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα και όλοι απόλαυσαν τη γλυκιά δροσιά του παγωτού.

Continue reading

Μαθήματα κολύμβησης Γ΄ Δημοτικού

Για άλλη μια χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης, παρακολούθησαν  μαθήματα κολύμβησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την   εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση […]

Continue reading

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου, Γ΄ τάξη

Η Τρίτη τάξη του σχολείου μας, μας παρουσίασε την όμορφη γιορτή της, που ήταν αφιερωμένη στον ηρωικό αγώνα για την ελευθερία στα Αλβανικά βουνά απέναντι στις ταξιαρχίες των Ιταλών. Στη συνέχεια , έγινε η παράδοση της σημαίας .

Continue reading

Γ Τάξη – Εργαστήρια δεξιοτήτων- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση -Ασφαλές άγγιγμα

Παιδαγωγικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Continue reading

Επίσκεψη Γ΄και Δ΄ τάξεων στη λαϊκή 5/12/19

Την Πέμπτη επισκεφθήκαμε τη λαϊκή. Μιλήσαμε με τους πωλητές, μάθαμε τις ονομασίες ορισμένων λαχανικών, είδαμε τις τιμές και ψωνίσαμε φρούτα και λαχανικά, που τα απολαύσαμε όλοι μαζί όταν επιστρέψαμε στο σχολείο.

Continue reading

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο των Γ΄& Δ΄ τάξεων-21/11/19

Οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλη μας, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που αφορούσε στο Μαντείο της Δωδώνης και στους χρησμούς.

Continue reading

Επίσκεψη Γ΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Κάστρο-17/5/19

“Την Παρασκευή πήγαμε  στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε. Μετά πήγαμε στο κάστρο και καθίσαμε στην καφετέρια, παίξαμε κυνηγητό και είδαμε το τζαμί. Περάσαμε τέλεια και θέλω να ξαναπάω.”(Β.Μ.)   “Μου άρεσε το σκετσάκι που κάναμε στο μουσείο. Επίσης το παγωτό στο κάστρο. Εκεί παίξαμε μπάλα στο χορτάρι. Είδαμε και τον  κυκλικό  […]

Continue reading