Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε το φούρνο της γειτονιάς μας και πήραμε συνέντευξη από την κυρία Ελένη την ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου… Της κάναμε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις – όπως είπε η ίδια- και εκείνη απάντησε σε όλες μας τις απορίες. Καταλάβαμε λοιπόν ότι το επάγγελμά της είναι αρκετά δύσκολο. Η λειτουργία του φούρνου αρχίζει στις 3 τα μεσάνυχτα που ζυμώνουν τα υλικά και τελειώνει στις τέσσερις το μεσημέρι… Μας έδειξε όλα τα στάδια του ψωμιού μέχρι να ψηθεί καθώς και όλα τα μηχανήματα…Μας κέρασε και νόστιμα κουλουράκια.
Το μεγάλο ζυμωτήριο όπου βάζουν το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά για να φτιάξουν τη ζύμη.
Στη ζυγαριά ζυγίζουν τη ζύμη για το κάθε καρβέλι. Στη συνέχεια τοποθετούν τα καρβέλια σε μεγάλα ταψιά, τις λαμαρίνες, και τα βάζουν στη στόφα όπου υπάρχει κατάλληλη θερμοκρασία, για να φουσκώσουν…
Τέλος ψήνουν τα καρβέλια στον μεγάλο φούρνο και το ψωμί είναι έτοιμο και μυρωδάτο…