Το Α΄1 και το Α΄2 στο φούρνο της γειτονιάς… Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε το φούρνο της γειτονιάς μας και πήραμε συνέντευξη από την κυρία Ελένη την ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου… Της κάναμε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις – όπως είπε η ίδια- και εκείνη απάντησε σε όλες μας τις απορίες. Καταλάβαμε λοιπόν ότι το επάγγελμά της είναι αρκετά δύσκολο. Η λειτουργία του φούρνου αρχίζει στις 3 τα μεσάνυχτα που ζυμώνουν τα υλικά και τελειώνει στις τέσσερις το μεσημέρι… Μας έδειξε όλα τα στάδια του ψωμιού μέχρι να ψηθεί καθώς και όλα τα μηχανήματα…Μας κέρασε και νόστιμα κουλουράκια.

IMG_20140128_101700  IMG_20140128_104624    IMG_20140128_103555   IMG_20140128_103618

IMG_20140128_103157                      IMG_20140128_102544

 

Το μεγάλο ζυμωτήριο όπου βάζουν το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά για να φτιάξουν τη ζύμη.

IMG_20140128_102841                     IMG_20140128_103251

 

Στη ζυγαριά ζυγίζουν τη ζύμη για το κάθε καρβέλι. Στη συνέχεια τοποθετούν τα καρβέλια σε μεγάλα ταψιά, τις λαμαρίνες, και τα βάζουν στη στόφα όπου υπάρχει κατάλληλη θερμοκρασία, για να φουσκώσουν…

 

20160210_092518-1                                             20160210_092442

20160210_092643                                              20160210_093048-1

 

Τέλος ψήνουν τα καρβέλια στον μεγάλο φούρνο και το ψωμί είναι έτοιμο και μυρωδάτο… 

This entry was posted in Α΄ Τάξη σχολ. έτος 2015-16, Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>